Resepti – Tofu-vihanneswokki ja villiriisiä

 

Tofu-vihanneswokki ja villiriisiä

4 annosta

 

2 isoa porkkanaa

1 palsternakka

1 punainen paprika

1 keskikokoinen purjosipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl seesami- tai rypsiöljyä

1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

200 g ohuita vihreitä papuja

300 g kylmäsavustettua tofua

2 rkl soijakastiketta

2 rkl makeaa chilikastiketta

1 limetin mehu

kourallinen krassia tai auringonkukanversoja

2 rkl maapähkinöitä

(suolaa tarvittaessa)

 

Lisäksi:

2 dl villiriisisekoitusta

vettä

(suolaa)

 

Kuori ja suikaloi porkkanat ja palsternakka. Suikaloi myös paprika sekä halkaistu ja huuhdeltu purjo. Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy wokkipannussa tai isossa korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää pannuun suikaloidut kasvikset, valkosipuli ja inkivääri sekä vihreät pavut. Anna vihannesten paistua niitä kahdella lastalla kevyesti nostellen. Leikkaa tofu kuutioiksi tai pitkiksi paloiksi ja ruskista niitä halutessasi kevyesti öljytilkassa paistinpannulla. Kun vihannekset ovat pehmenneet, sekoita joukkoon soija, chilikastike ja limetin mehu. Lisää myös tofu sekä krassi ja maapähkinät. Nostele ainekset kevyesti sekaisin ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoile keitetyn villiriisisekoituksen kera.

 

Resepti poimittu kirjasta Kokkaa, liiku ja nauti.

0 vastausta

Jätä vastaus

Onko sinulla jotain lisättävää?
Liity keskusteluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *